icono imdsd

Raigs X convencional

Què és Rx convencional o una radiografia?

La radiologia simple o convencional és una prova radiològica de Raigs X convencional que permet obtenir imatges de l’interior del cos amb diferents tons de blanc i negre per visualitzar les diferents zones i variants.

rx convencional radiografia espatlla braç digital

En medicina, els raigs X s’utilitzen per aconseguir imatges dels ossos i teixits tous del cos que ajuden a un precís diagnòstic mèdic. Les radiografies són el tipus més comú d’imatge de raigs X utilitzada per als metges , i poden mostrar diferents variants del cos humà com ara fractures òssies, infeccions, tumors i malalties pulmonars.

Els raigs X són absorbits en diferent quantitat pels diferents teixits. El calci absorbeix la major part de la radiació i és per això que en la radiologia convencional veiem els ossos amb un blanc més intens. La resta de teixits, a l’haver menys absorció es veuen en color gris.

Encara que l’aplicació més comuna de la radiologia simple és l’observació dels ossos ja que les fractures i altres lesions es poden detectar amb molta facilitat. Encara s’utilitza per a altres patologies, com la detecció de pneumònia amb RX de Tòrax.

Comptem amb un equip de radiòlegs experts i amables que t'acompanyaran en tot moment

La radiació que rep el pacient en el moment de fer una radiografia és, avui dia, molt baixa ja que equivaldria a la dosi de radiació a la qual ens exposem a l’ambient en un període de 10 dies.

Als nostres centres radiològics de Sabadell comptem amb els millors aparells i de última generació per a realitzar qualsevol tipus de radiografia. També disposem de concert amb les principals mutues. Consulta si tenim la teva mutua i demana hora.

Centres Radiològics

rayos x Sabadell

Hi ha contraindicacions per les radiografies?

Per la majoria de les persones no existeixen contraindicacions per les radiografies. Però, si estàs embarassada o creus que hi ha la possibilitat d’embaràs, és molt important comunicar-ho al metge abans de realitzar-se la prova diagnóstica. En aquestes situacions, el metge pot recomanar altres opcions d’imatge que no utilitzen radiació ionitzant.

És necessari alguna preparació prèvia per a una radiografia?

La preparació necessària per  a una radiografia està condicionada a l’àrea del cos que s’examinarà. A vegades, si és precís es demanarà vestir-se amb una bata d’hospital, retirar joies o objectes metàl·lics que puguin condicionar la imatge. Si tens algun dubte o alguna consulta concreta recomanem informar als nostres Centres de Radiologia de Sabadell abans de la teva cita.

Consells sobre RX convencional

La prova es fa sota prescripció mèdica.

Si disposes d’historial radiològic, es important aportar els resultats anteriors o altres estudis realitzats per comparar proves i contrastar valoracions.