icono imdsd

Raigs X convencional

La radiologia simple o convencional és una prova radiològica de Raigs X convencional que permet obtenir imatges de l’interior de el cos amb diferents tons de blanc i negre.

 

Els raigs X són absorbits en diferent quantitat pels diferents teixits. El calci absorbeix la major part de la radiació i és per això que en la radiologia convencional veiem els ossos amb un blanc més intens. La resta de teixits, a l’haver menys absorció es veuen en color gris.

 

L’aplicació més comuna de la radiologia simple és l’observació dels ossos ja que les fractures i altres lesions es poden detectar amb molta facilitat. Encara s’utilitza per a altres patologies, com la detecció de pneumònia amb RX de Tòrax.

 

La radiació que rep el pacient en el moment de fer una radiografia és, avui dia, molt baixa ja que equivaldria a la dosi de radiació a la qual ens exposem a l’ambient en un període de 10 dies.

Als nostres centres radiològics de Sabadell comptem amb els millors aparells i de última generació per a realitzar qualsevol tipus de radiografia. També disposem de concert amb les principals mutues. Consulta si tenim la teva mutua i demana hora.

rayos x Sabadell