icono imdsd

Mamografia

Què és una mamografia i per a què serveix?

La Mamografia és una prova de diagnòstic, un tipus de radiografia que ajuda a detectar el càncer de mama. A vegades les imatges extretes poden mostrar alguna petita anomalia, un quist , un petit tumor que es imperceptible durant una exploració ginecològica, però que amb la nostra tecnologia descobrirem a les seves fases inicials. Tot això, augmenta considerablement qualsevol tractament i prevenció. Als centres de Sabadell es practiquen , d’aquesta forma, que s’assegura que tota la parenquima mamaria queda inclosa a l’estudi.

La Mamografia és una prova radiològica per a l’estudi de la glàndula mamària.

mamografia bilateral sabadell

En el procés es practiquen dues projeccions radiològiques . D’aquesta manera, s’assegura que tot el parènquima mamari queda inclòs en l’estudi.

Una prova diagnòstica  necessària i preventiva que ess pot realitzar al nostre Centre de Sabadell. Tenim concert amb gairebé totes les asseguradores i mútues. Confirmi si treballen amb la seva Mutua per realitzar la prova .

A quina edat és recomanable una mamografia?

Es recomana que les dones es realizin aquesta prova diàgnostica de foma annual i seguir sempre les recomanacions del metge prescriptor. A les noies joves sense risc concret o sense prescripció mèdica no és necessària però en el cas de les dones de 40 anys ja és aconsellable seguir aquestes recomanacions i començar a acostumar-se a agafar hora peruqè forma part de la revisió ginecológica. Però és més important a partir dels 50 anys. A aquest tram de la vida, la dona adulta experimenta canvis al seu cos i mantenir el control de la seva salut és necessari.

La salut comença a la prevenció

La Mamografia bilateral és indolora

A la majoria de casos realitzar-se les mamografies als nostres centres de diagnòstic no produeix dolor. Encara que aquells casos de major sensibilitat o de mames fibroses poden tenir alguna molestia. A IMD realitzem cada prova diagnòstica amb radiòlegs experimentats que coneixen les millors posicions per fer més lleugera la mamo en el cas de tenir més molèsties de les habituals.

Quan temps dura?

Si és la primera vegada que es farà aquesta senzilla prova i es pregunta quant de temps dura, no es preocupis, en pocs minuts estarà realitzada.

Li acompanyarà un radiòleg en tot moment per ajudar a la col·locació del pit perquè la visualització dels teixits interns sigui la més òptima. No necessitem contrast el que suposa un estalvi de temps. Depenent del resultat, l’especialista pot sol·licitar una ecografia mamària complementària per a l’ estudi complet de la zona.

Consells

La prova es fa sota prescripció mèdica.

Si no és la primera prova i disposa d’historial radiològic, és important aportar els resultats anteriors o altres estudis realitzats per contrastar proves i la seva òptima valoració.