icono imdsd

Ecografia

Necessita realitzar una ecografia?

L’ecografia és una tècnica d’imatge que no utilitza radiacions ionitzants sinó ones acústiques d’alta freqüència (ultrasons).

Als nostres centres de Sabadell i de Martorell realitzem ecografies amb una llista d’espera curta i amb concert amb gairebé totes les Mútues; Sanitas, Dkv, Asisa, Mapfre…

El radiòleg realitza l’estudi mitjançant una “sonda” que emet aquests ultrasons, imperceptibles per al pacient, i recull el “ressò” que aquests produeixen en els òrgans estudiats que es tradueixen en imatges. Els ultrasons utilitzats no produeixen cap mal a adults, nens o embrions.

 

El desenvolupament d’aquesta tecnologia ha estat enorme en els últims anys; inicialment es va utilitzar per al control dels embarassos, precisament per no ser perillosa; però en l’actualitat les seves aplicacions són múltiples en l’estudi de la patologia tant de vísceres abdominals, com de músculs, estructures vasculars …

 

Existeixen diferents tipus de prova:

Generalment l’ecografia es realitza col·locant un gel aquós que serveix de contacte amb la sonda que utilitza el metge, el qual visualitza les imatges en un monitor.

 

El doppler és un tipus especial d’ecografia, que seguint els principis generals de l’ecografia afegeix la possibilitat de veure i estudiar el moviment de la sang, de manera que s’utilitza per estudiar artèries, venes i la vascularització d’òrgans.

 

Fer una ecografia a més en nombroses ocasions serveix com a guia per a realitzar puncions i biòpsies per a l’estudi de malalties, fins i tot per realitzar drenatges de col·leccions.

Ecografía Sabadell