icono imdsd

Ecografia

Necessita realitzar una ecografia a Sabadell?

Als nostres centres de Sabadell i de Martorell realitzem cada ecografia amb una llista d’espera curta i amb el concert de gairebé totes les Mútues; Sanitas, Dkv, Asisa, Mapfre…

L’ ecografia és una tècnica d’imatge que no utilitza radiacions ionitzants sinó ones acústiques d’alta freqüència (ultrasons).

El radiòleg realitza l’estudi mitjançant una “sonda” que emet aquests ultrasons, imperceptibles per al pacient, i recull el “ressò” que aquests produeixen en els òrgans estudiats que es tradueixen en imatges. Els ultrasons utilitzats no produeixen cap mal a adults, nens o embrions.

El desenvolupament d’aquesta tecnologia ha estat enorme en els últims anys; inicialment es va utilitzar per al control dels embarassos, precisament per no ser perillosa; però en l’actualitat les seves aplicacions són múltiples en l’estudi de la patologia tant de vísceres abdominals, organs vitals com el fetge, ronyons, pancrees, vesícula biliar, com de músculs o estructures vasculars.

Comptem amb un ecògraf de qualitat per a les diferents proves de diagnòstic.

Existeixen diferents tipus de prova:

Generalment l’ecografia es realitza col·locant un gel aquós que serveix de contacte amb la sonda que utilitza el metge, el qual visualitza les imatges en un monitor.

Hi ha diferents proves a realitzar i cadascuna serveix per a l’estudi d’una part del cos.

Les més comuns són:

Abdominal.

Articular.

Mamaria.

Tiroidea.

Muscular.

Urológica

 

El doppler és també un tipus especial dintre de les diferents ecografies, que seguint els principis generals d’aquesta prova afegeix la possibilitat de veure i estudiar el moviment de la sang, de manera que s’utilitza per estudiar artèries, venes i la vascularització d’òrgans. És un tipus de prova molt habitual en persones amb problemes vasulars, preoperatoris o post operatoris.

 

Fer una ecografia també serveix en nombroses ocasions com a guia per a realitzar puncions i biòpsies per a l’estudi de malalties, fins i tot per realitzar drenatges de col·leccions.

Puc fer-me una ecografia si estic embarassada?

Els nostres Centres de diagnòstic estan equipats amb la última tecnologia fins i tot per a poder realitzar aquest tipus de proves quan estàs en estat.

Disposem dels millors equips de Eco 4D, Eco 5 D.

He de fer dejú abans d’una ecografia ?

Evidentment al tractar-se d’una prova diagnòstica amb prescripció mèdica el seu metge deixarà indicat tots els detalls per poder fer el tractament sense molesties.

Pernorma general a no ser que justament la zona d’estudi estigui rel:lacionat amb l’aparell digestiu vosté podrà menjar o beure abans de la prova.